BelFrit gyorsétterem nyitott a Mammut-1 bevásárlóközpontban

BelFrit gyorsétterem nyitott a Mammut-1 bevásárlóközpontban

BelFrit gyorsétterem nyitott a Mammut-1 bevásárlóközpontban

 

Márciusban nyitott meg a BelFrit gyorsétterem hálózat legújabb egysége hazánkban. A főképp sült kruplijáról ismert hálózat új üzlete a Mammut-1 bevásárlóközpont harmadik emeletén várja vásárlóit.

A BelFrit gyorsan és frissen készülő, minőségi ételeivel, amely kitűnő és felpezsdítő alternatívája napjaink gyorsétteremi ételeinek.

A BESTFRIT hálózatnak Belgiumban 166 egysége van. Széles kínálatával hamar népszerű étteremlánccá vált. A vendégek tudják, hogy a Bestfrit név egyet jelent az állandó magas minőséggel és a mindig friss sültkrumplival. A nagy sikerre való tekintettel 2003 nyarán megnyílt Magyarországon az első belga büfé, Belfrit néven.

Franciaországban Pommes Frites, az Egyesült Királyságban Chips, az USA-ban French Fries, Belgiumban Frites, hazánkban sült krumpli – minegy hogyan hívjuk, mindenki egyet ért alatta….a tökéletes sült krumplit, amelynek varázsa egyszerűségében rejlik: tűzforró, enyhén sós és ínycsiklandóan ízletes.

A sült krumpli eredete homályba vész. A belgák úgy tartják, hogy a krumpli sütés hagyománya tőlük származik. Az első világháború alatt a belga hadseregben a francia volt a hivatalos nyelv és innen ered a French fries -azaz francia sült- elnevezés. De történelmi emlékek szerint Belgiumban már az 1830-as években megjelentek az első krumplisütő bódék, így vált hamar nemzeti ételükké a sült krumpli. Hogy mi az igazság? Ki tudja? Egy dologban azonban egyetérthetünk: bárki is találta fel a sült krumplit, a belgák tökéletesítették azt.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu