Moszkvában ülésezik a World Franchise Council

Moszkvában ülésezik a World Franchise Council

Moszkvában ülésezik a World Franchise Council

 

Moszkvában, több mint 20 ország franchise szövetségének részvételével ülésezik a Világ Franchise Tanács (WFC). Az ülést követően, a holnapi napon nyitja meg kapuit az International Franchise Forum, orosz franchise kiállítás.

Az ülés legfőbb témája idén a franchise hálózatok munkavállalóinak az érdekvédelme. Az utóbbi években Ausztráliában komoly problémát jelentett, hogy például számos 7Eleven franchise átvevő nem fizette megfelelően a dolgozóit.

A probléma megszűntetésére az ausztrál kormány 2017 szeptemberében olyan rendelkezést hozott, hogy a franchise hálózatok teljes felelőséggel tartoznak azért, hogy az Ausztráliában működő átvevőik megfelelő módon és időben kifizessék az egységeikben dolgozók bérét. Meghatározták, hogy a dolgozóknak fizetendő bérminimum 15 AUD/óra, amelyre még ráépül a szombat, vasárnap, ünnepnapi 1,5, 2, 2,5 – szörös pótlék.

A WFC ülésen az Egyesült Arab Emirátusok beválasztásra került a tanács tagjai közé. A találkozón hazánkat a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin képviseli.

A rendezvény házigazdája, Oroszország gazdaságában a franchise szektor immár nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Az első franchise hálózatok megjelenése óta közel 1000 hálózat működik franchise rendszerben.

A WFC arra próbálja meg felhívni a világ döntéshozóinak a figyelmét, hogy franchise mintegy kipróbált és bizonyított üzleti modell nyújtja az egyik megoldást a gazdasági problémákra, hogy új üzleti vállalkozások induljanak és a foglalkoztatási arány növekedjen. Számos ország és pénzügyi intézményei annak ellenére, hogy a franchise már egy bizonyított üzleti modell, még mindig nem támogatják és ismerik el jelentőségéhez mérten ezt a szektort.

forrás: Magyar Franchise Szövetség

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu