Kockázati tőke, mint alternatív lehetőség franchise hálózatok elindításához

Április 6-án került megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség újabb klubdélutánja. A rendezvény célja a franchise szakma iránt érdeklődők számára információt nyújtani egy franchise rendszerben való indulásról, a rendszer üzemeltetéséről, valamint a kockázati tőkebefektető alap működéséről.

A Magyar Franchise Szövetség célja, hogy tagjainak, valamint a franchise iránt érdeklődő vállalkozóknak olyan felületet biztosítson, ahol az új ismeretek megszerzése mellett lehetőséget teremt a franchise hálózatok közötti tapasztalatcserére, valamint kapcsolatok, együttműködések kialakulására. A klubdélutánon feldolgozott témák kiváló alapul szolgálnak már meglévő rendszerek fejlődéséhez, új hálózatok indulásához.

A résztvevők három előadást hallgathattak meg:

Megyeri Gábor, a Bubbes Mosoda hálózat alapító tulajdonosa beszélt az eredeti ötlet gyakorlatba való átviteléről, a hálózat első éveiről, illetve a kockázati tőkealappal való intenzív és sikeres terjeszkedésről.

Schuszter András, a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt. befektetési menedzsere a kockázati tőkebefektető alap működéséről, a cégek kiválasztásának alapjairól, valamint a velük való együttműködésről beszélt.

File Szabolcs, az Alma Gyógyszertárak franchise átvevője, a 2016. évi Best Franchisee of the World 2. helyezettje kifejtette hogyan és miért választotta az Alma Gyógyszertár hálózatot. Milyen támogatást, könnyebbségeket remélt, egy ismert franchise hálózathoz való csatlakozástól, és hogy ezek az elvárások hogyan valósultak meg a csatlakozást követően.

Az előadások után a klubdélután keretében további beszélgetés zajlott az előadók, és a hallgatóság között. A beszélgetés moderátora dr. Mandel Katalin főtitkár volt.

"