Franchising In Eastern Europe – A kelet-európai franchise szektor helyzete
Az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem gondozásában 2018 nyarán Franchising in Eastern Europe – Yesterday, Today, Tomorrow címmel megjelent egy, a franchise kelet-európai szerepét és pillanatnyi helyzetét taglaló angol nyelvű kiadvány.
 
A könyv nemzetközi együttműködés eredménye, szerzői nem csupán saját hazájukban, hanem a nemzetközi franchise világában is elismert, meghatározó szereplők.
 
A kötet első két fejezete tisztázza a franchise-al kapcsolatos alapfogalmakat, taglalja jelentőségét, eredményeit, az új vállalkozások létrehozásának, az üzletág növekedésének legfontosabb módjait a régióban, illetve bemutatja a franchise-szabályozás legfrissebb változásait világszerte.
 
 
A könyveben szereplő hat országban a franchise a fejlődés különböző fázisaiban van jelen. Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovénia, Szerbia és Macedónia egy-egy fejezet témáját képezi a kiadványban, melyeket az adott országok vezető franchise szakemberei írtak.
 
A Magyarországra vonatkozó rész szerzője dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára. A fejezetben bemutatkozik a Magyar Franchise Szövetség, valamint a legjelentősebb magyar hálózatok – DIEGO, BUBBLES, Logiscool, Duna House, Fornetti – melyek a régióban már meghatározó szerepet töltenek be, vagy épp a nemzetközi terjeszkedés útjára készülnek lépni. Ezen kívül szó esik benne még a franchise magyarországi tendenciáiról és a fejlődés jövőbeni lehetőségeiről is.
 
A könyv az eddigieken túl tárgyalja a Franchise Etikai Kódex kérdését is, mely alapvető fontosságú a franchise üzletág további kelet-európai fejlődésében.
 
 
A könyv e-book változata megrendelhető az alábbi elérhetőségen:
Franchising in Eastern Europe – Yesterday, Today, Tomorrow
 
Megjelent 2018-ban a Josip Juraj Strossmyer University of Osijek Fakulity of Economics in Osijek gondozásában.
 
Szerzők: Mirela Alpeza, Jovanka Damoska Sekuloska, Aleksandar Erceg, Tamara Kerković Milenković, Ljiljana Kukec, dr Mandel Katalin, Igor Pavlin, Marica Vidanović, Marta Ziółkowska
 
SHARE THIS POST
 
 
"